torstai 2. helmikuuta 2017

Kehuminen


Haluan kirjoittaa asiasta mikä on mielestäni aika tärkeä. Miksi on vaikea meidän vastaanottaa kehuja? Siis faktahan on se että me ollaan kaikki tosi upeita omalla tavallamme 👌 ja varmasti jokainen saa jossain vaiheessa kehuja.

Tiedätkö sen tunteen kun joku sanoo että oletpa hyvännäköinen tai onpas sulla kivat vaatteet tai jotain muuta vastaavaa? :D sitten meet ihan puuroksi, tai ite ainakin en osaa mitään sanoa, aina sanon kiitos koska senkin oon harjoitellut. Ja se muuten jostain syystä tuntuu todella epämukavalta. Yleensä lisään siihen vielä jotain positiivista palautteen antajasta.

Sorrun kyllä useasti myös siihen miten yhdessä vaiheessa olin..  Emmä nyt tiiä...aijjaaa..hehe no ite oot.. Yms..  😂

Ei vaan jotenkin osaa ottaa vastaan kehuja.

Miten sitten oon yksinkertaisesti opetellut tähän. Miten oon sitten opetellut tähän?

Ensin tämä lähtee oikeesti siitä että sulla on sisäsesti hyvä olo ittes kanssa. Ja uskot olevat kaunis. Koska miksi ottaisit vastaan jotain mihin et itse usko? Jokainen on kaunis omalla tavallaan, ja täytyy muistaa että sisäinen kauneus on kaikkein kauneinta. Kun katsot peiliin, tutki itseäsi. Älä tee peiliin katsomisesta vaan pakkopuuhaa meikkauksen yhteydessä. Katso itseäsi,  tutki kasvojasi. Mistä pidät itsestäsi? Se on ihan tervettä. Kuhan ei mee pakkomieleiseksi.

Pikkuhiljaa alkaa huomaamaan itsessään hienoja ja kauniita omaperäisiä asioita ja alkaa pitämään itsestään. Se on myös tietynlaista itsensä psyykkaamista mutta hyvää sellaista. Nykymaailmassa kun on niin suuret ulkonäköpaineet niin pitäisi muistaa se sisäinen kauneus. Ei ole Mahdollista olla kaikista nätein. Mieltymyksiä on monia, joku voi ajatella esim että minä olen maailman kaunein mutta samalla joku voi ajatella että ei ole ikinä nähnyt yhtä kamalan näköistä :D pitää jättää omaan arvoon typerät kommentit ja rakastaa itseään ja kun joku kehuu sinua sanoa reippaasti että; kiitos paljon! Itsekin tykkään tai jotain muuta. Ihan reippaasti.

Se myös lisää itsevarmuutta paljon. Ja siitä tulee hyvä mieli. Toki kaikilla ei ole tätä ongelmaa mutta kehtaan veikata että monella on. Itellä ainakin vielä kehitettävää paljon asiassa.

Aijon myös itse kokeilla päivittäin sanoa edes yhden kivan asian tai kehun jollekin henkilölle.  Esimerkiksi työkaverille, randomille bussikuskille yms.  :)  suosittelen, siitä tulee hyvä mieli.

Loppuun vielä ikäihmisen viisaus minkä olen kuullut aikoinaan töissäni:

Ei ole väliä onko suomalainen vai ruotsalainen, yhdessä tehdään töitä ja yhdessä tehdään maailmaa. Rakastetaan itseämme ja näin pystytään myös rakastamaan toisiamme. 

Todella hyvin sanottu mielestäni.
Kun on jotain kehumista, kehu! Ja jos sua kehutaan, sano edes KIITOS, älä ÄLÄ vähättelemään itseäsi, koska sussa ei ole mitään vähäteltävää. :)


8 kommenttia:

Moikka, kommentoi ihmeessä jos jotain jäi mielenpäälle tai haluat sanoa :)