tiistai 16. toukokuuta 2017

Haaste kaikille lähihoitajille !


Mä haastan sut!

Lähihoitajia on paljon ja syystäkin. Meitä tarvitaan. Muutenkin kun vaippa vaihtamaan. Lähihoitajia työskentelee varmaan eniten justiinsa kotihoidossa, palvelutaloissa, henkilökohtaisena avustajana ja monissa muissa paikoissa. Työ on ajoittain erittäin haastavaa. Niin fyysisesti kuin henkisestikin. Itse sanoisin että enemmän henkisesti. Joudut ehkä päivän mittaan moniinkin moraalisten kysymysten eteen. Ollaan myös vastuussa ihmisistä, joudutaan päättämään ja tarkkailemaan milloin olisi syytä soittaa apua. Arvostan hoitoalanammattilaisia sydämestäni. Oon tavannut tässä kahden ja puolen vuoden urani aikana ihan uskomattomia persoonia. Ihan huikeita ihmisiä. Monet läihoitajista rakastaa työtään, mutta monille työ on alkanut olemaan rutiinin omaista. Millon viimeksi olet tehnyt jotain oma-aloitteisesti ja jotain mikä piristää ? No, mä haastan sut nyt. 

Tehtävänä on hoitoalanammattilaisena järjestää jokin toimintatuokio tai ilon hetki sun asiakkaille. Jos omistat koiran, käy moikkaamassa sun asukkaita. Järjestä elokuva ilta! Popparit tulille ja asukkaat katsomaan joku elokuva. Järjestä tanssiaiset. Pukekaa asukkaat hienoihin vaatteisiin ja kuunnelkaa jotain musiikkia ja tanssikaa! Ilahduta ihan millä tavalla vaan. Jos ajasta on puute, pidä levyraati. Anna asukkaiden arvostella nykyajan kappaleita, cheek, jvg yms. :D Se on tosi hauskaa! Muistan kun kuuntelin lähes 100v kanssa cheekkiä ja se vaan totes että onko tämä kappale vai mitä tämä on :D Jos resurssit ei riitä näihin yllämainittuihin, ota joku ilmaislehti bussista tai mikä vaan lehti ja askartele jonkun asukkaan kanssa ! Valitsette lehdestä asukkaan mieluisia kuvia ja teette niistä liimaa leikkaa tyylillä hänelle oman taulun. Tai ulkoilkaa porukalla,! Mielikuvitus on vaan rajana! Mikä on teidän mielestä vanhalle sairaalle ikäihmiselle paras hetki päivässä? No se ilon hetki! Nauru! Seura! Sitä ei saa unohtaa koskaan <3

Toivon että mahdollisimman moni lähihoitaja lähtisi tähän mukaan. Tavoite on kolleegoina tuoda iloa monen ikäihmisen tai vammaisen arkeen ILOA. Jos otat haasteen vastaan, tulethan siitä kertomaan minulle ! Fb sivuilleni viestikenttään, kerro mitä teit miten meni ja jos voisit niin jonkun kuvan lähettää (vaikka jos askartelitte tms.. :) Kokoan näistä hienon postauksen missä kerron teidän tarinat. Lisätkää viestiinne myös mahdollinen instgram tms niin liitän sen postaukseen :) 

Mä kerron postauksen yhteydessä työvuorostani missä oli Mindi mukana. Voi sitä ilon määrää.

NYT!!!!!!! Tehdään hyvää yhdessä, meillä on siihen mahdollisuus ! <3
tsempit kaikille kolleegoille! Ja hei, mikäli sinä et ole lähihoitaja mutta kinnostuit, sinäkin voit tehdä jotain! Ota yhteyttä eri palvelutaloihin, kotihoitoon tms. ja käy viemässä ikäihminen ulos tai käy lukemassa lehteä tai vaikka käy lakkaamassa kynnet! Siinä olisikin kiva idea, vähän kaunistustuokiota :)

Tarinat tänne: TÄNNE
Postaus tulee n. kuukauden päästä, joten eikun tuumasta toimeen.


<3:llä
Vilma

26 kommenttia:

 1. Anonyymi23.30.00

  Itse olen lähihoitajana töissä ikäihmisten päivätoiminnassa. Jokapäiväiseen työhön kuuluu viriketuokion pitäminen, jumppa ja ulkoilu ja tietysti tärkein eli yhdessäolo. <3 kerran pidin makumatkan Espanjaan, eli kokosin tapaslautasen ja kuunneltiin Espanjalaista musiikkia ja tanssittiin. Omaa koiraakin oon usein ottanu koko päiväksi töihin ja se vasta onkin mukavaa. Vanhukset antaa itselle niin paljon ja kunnioitus on erittäin suuri! Ja aina ei edes tarvitse olla mitään erikoista hetkeä, sekin että asiakas saa sulle puhua ja kertoa asioita mitkä on hänelle tärkeitä ja mitä hän rakastaa, se on hyvin tärkeä hetki. Tulipas romaani mutta oli niin hyvä aihe!
  Oot oikealla alalla Vilma :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on jokapäivä :) ihana aihe pitää tuokio! ❤️ tosi hyvä viesti ja samoin sinä olet oikealla alalla:)

   Poista
 2. Anonyymi23.49.00

  Upeaa Vilma! Ihanaa huomata motivaatiota ja tuollaista lämpimyyttä hoidon ammattilaisella! Pidä lippu korkealla :)

  VastaaPoista
 3. Anonyymi0.26.00

  Mahtavaa👍🏻

  VastaaPoista
 4. Anonyymi0.34.00

  Hei
  Näin just mahtavaa, ollaan myös tehty samoin meillä ei tosiaan tarvii olla ihmeitä kunhan jotain järjestetään niin sen näkee kuinka asukkaat nauttii kun on jotain uutta ja kivaa tekemistä..
  kundihoitsu 77

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä:) nyt vaan tartut haasteeseen;)

   Poista
 5. Anonyymi11.12.00

  Ihana idea! Mä lähden toteuttamaan tämän :)!

  VastaaPoista
 6. Anonyymi12.13.00

  Muuten ihan hyvä teksti, mut pelkästään ekassa kappaleessa kirjoitusvirheitä about joka lauseessa. Niiden korjaaminen varmasti lisäis uskottavuutta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi1.05.00

   Herää hei, tommosilla asioilla ei ole kovinkaan paljon väliä, ellei sitten vaikka kirjoita blogia työkseen. Keskity olennaiseen.

   Tosi ihana idea tää haaste, itse olen monesti harkinnut vapaaehtoistyötä vanhusten parissa, mutta aika ei vaan ole riittänyt. Jos tästä postauksesta sais sit sitä lisäboostia siihen ja lähtis sitä tekemään :)!

   Poista
  2. Anonyymi10.41.00

   Ihminen joka on avoimesti kertonut vaikeuksistaan kirjoittamisen suhteen haastaa muut tekemään jotain näin hienoa ja kannustaa muitakin tekemään hyvää. Ja sä tulet nillittämään jostain kirjoitusvirheiistä. Ei hyvää päivää.

   Mitähän "uskottavuutta" sä tähän postauksen olisit tarvinnut lisää?

   Poista
  3. Mulla on aika vaikea lukihäiriö, luin ton tekstin läpi 2kertaa enkä nää ainuttakaan kirjoitusvirhettä :) oon vähä tällänen. Toki jos keskittyisin tosi paljon niin kieliopillisesti onnistuisin kirjoittamaan oikeata tekstiä. Tosin siinä menisi niin kauan että mennään tällä! :)

   Poista
 7. Anonyymi17.51.00

  Arvostan sua! Ihan mieletön idea ja toivottavasti monet lähärit tarttuu tähän :) ja toivottavasti sä jaksat viedä Mindin uudestaan työpaikalles :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivon samaa:) enköhän:)

   Poista
 8. Anonyymi5.02.00

  Ja meille muun alan tyypeille, jotka nyt ajattelee ettei ehdi tai pysty suuriin suunnitelmiin, muistetaan ainakin ne omat sukulaiset <3 mummot ja papat tai se yksinäinen täti, miettikää miten jollekin voi olla koko viikon pelastus jos joku tulee ajan kanssa käymään kysymään kuulumisia. Koskaan ei ole liian kiire perheelle! Mun iso-pappa 90v asuu vielä omillaan kotona, sukulaisten lisäksi parasta on jos viedään jonkun meidän koira mukana kylään :) se aito ilo jonka se koiran seura saa aikaan on niin mahtavaa, unohtuu hetkeksi kivut ja sairaudet<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin juuri näin!! Tai edes puhelinsoitto, sen ehtii tehdä aina.

   Poista
 9. Anonyymi10.17.00

  Mami on susta tosi ylpeä, oot ihana!

  VastaaPoista
 10. Anonyymi22.09.00

  Ootteko vielä Juuson kanssa?

  VastaaPoista
 11. Anonyymi23.00.00

  Olet vastenmielinen nainen

  VastaaPoista
 12. Anonyymi15.56.00

  Päiväkodissa töissä. Liikutaan, lauletaan, tanssitaan, askarrellaan yms päivittäin 😀 hoitopuolella aito kohtaaminen jää liian usein sen kaiken perushoidon taakse... Itse oon siis etuoikeutettu, kun laissa sekä vasussa vaaditaan tarkasti kaikkea toteuttamista ja luovana ihmisenä se on parasta, love my job !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä että rakastat ja tsemppiä kaikkeen!

   Poista

Moikka, kommentoi ihmeessä jos jotain jäi mielenpäälle tai haluat sanoa :)