tiistai 16. toukokuuta 2017

Haaste kaikille lähihoitajille !


Mä haastan sut!

Lähihoitajia on paljon ja syystäkin. Meitä tarvitaan. Muutenkin kun vaippa vaihtamaan. Lähihoitajia työskentelee varmaan eniten justiinsa kotihoidossa, palvelutaloissa, henkilökohtaisena avustajana ja monissa muissa paikoissa. Työ on ajoittain erittäin haastavaa. Niin fyysisesti kuin henkisestikin. Itse sanoisin että enemmän henkisesti. Joudut ehkä päivän mittaan moniinkin moraalisten kysymysten eteen. Ollaan myös vastuussa ihmisistä, joudutaan päättämään ja tarkkailemaan milloin olisi syytä soittaa apua. Arvostan hoitoalanammattilaisia sydämestäni. Oon tavannut tässä kahden ja puolen vuoden urani aikana ihan uskomattomia persoonia. Ihan huikeita ihmisiä. Monet läihoitajista rakastaa työtään, mutta monille työ on alkanut olemaan rutiinin omaista. Millon viimeksi olet tehnyt jotain oma-aloitteisesti ja jotain mikä piristää ? No, mä haastan sut nyt. 

Tehtävänä on hoitoalanammattilaisena järjestää jokin toimintatuokio tai ilon hetki sun asiakkaille. Jos omistat koiran, käy moikkaamassa sun asukkaita. Järjestä elokuva ilta! Popparit tulille ja asukkaat katsomaan joku elokuva. Järjestä tanssiaiset. Pukekaa asukkaat hienoihin vaatteisiin ja kuunnelkaa jotain musiikkia ja tanssikaa! Ilahduta ihan millä tavalla vaan. Jos ajasta on puute, pidä levyraati. Anna asukkaiden arvostella nykyajan kappaleita, cheek, jvg yms. :D Se on tosi hauskaa! Muistan kun kuuntelin lähes 100v kanssa cheekkiä ja se vaan totes että onko tämä kappale vai mitä tämä on :D Jos resurssit ei riitä näihin yllämainittuihin, ota joku ilmaislehti bussista tai mikä vaan lehti ja askartele jonkun asukkaan kanssa ! Valitsette lehdestä asukkaan mieluisia kuvia ja teette niistä liimaa leikkaa tyylillä hänelle oman taulun. Tai ulkoilkaa porukalla,! Mielikuvitus on vaan rajana! Mikä on teidän mielestä vanhalle sairaalle ikäihmiselle paras hetki päivässä? No se ilon hetki! Nauru! Seura! Sitä ei saa unohtaa koskaan <3

Toivon että mahdollisimman moni lähihoitaja lähtisi tähän mukaan. Tavoite on kolleegoina tuoda iloa monen ikäihmisen tai vammaisen arkeen ILOA. Jos otat haasteen vastaan, tulethan siitä kertomaan minulle ! Fb sivuilleni viestikenttään, kerro mitä teit miten meni ja jos voisit niin jonkun kuvan lähettää (vaikka jos askartelitte tms.. :) Kokoan näistä hienon postauksen missä kerron teidän tarinat. Lisätkää viestiinne myös mahdollinen instgram tms niin liitän sen postaukseen :) 

Mä kerron postauksen yhteydessä työvuorostani missä oli Mindi mukana. Voi sitä ilon määrää.

NYT!!!!!!! Tehdään hyvää yhdessä, meillä on siihen mahdollisuus ! <3
tsempit kaikille kolleegoille! Ja hei, mikäli sinä et ole lähihoitaja mutta kinnostuit, sinäkin voit tehdä jotain! Ota yhteyttä eri palvelutaloihin, kotihoitoon tms. ja käy viemässä ikäihminen ulos tai käy lukemassa lehteä tai vaikka käy lakkaamassa kynnet! Siinä olisikin kiva idea, vähän kaunistustuokiota :)

Tarinat tänne: TÄNNE
Postaus tulee n. kuukauden päästä, joten eikun tuumasta toimeen.


<3:llä
Vilma